שיטות טיפול במים אפורים

גישות עיקריות לטיפול במים

טיפול במים אפורים יכול להתבצע בשתי גישות עיקריות: סינון מכני וטיפול ביולוגי. כל אחת מגישות אלה מהווה בסיס לשיטות שונות הנגזרות ממנה. מערכות הטיפול במים אפורים מושתתות על השיטות השונות או על שילוב שלהן.

סינון מכני:

המים מוזרמים דרך מסנן או סדרה של מסננים המונעים מעבר פיזי של חלקיקים שגודלם גדול מקוטר חורי המסנן. את המסנן או המסננים יש צורך לנקות מעת לעת ולפנות את החומר שנצבר כדי למנוע סתימה. המסנן יכול להיות מסוגים שונים ומגוונים, החל ברשת פשוטה או דיסקאות סינון וכלה בשכבות חצץ או טוף עליהם שוקעים החומרים המומסים או הנשאים במים.

טיפול ביולוגי:

הטיפול הביולוגי מבוצע על ידי אורגניזמים הנמצאים על מצע עמו נמצאים המים במגע. אורגניזמים אלה (חיידקים ובקטריות) ניזונים מהחומרים מהמומסים או הנמצאים במים, מפרקים אותם, צורכים את מרכיביהם ומנקים את המים מהם. טיפול ביולוגי מנסה לחקות תהליך טבעי המוכר כאחו-לח (Wet Land). בתהליך זה מפרקים אורגניזמים הנמצאים על שורשי הצמחים את החומרים המומסים במים.

הצמחים יכולים להיות שתולים במצע חול, חצץ או טוף אבל מסתבר שהאורגניזמים המטפלים במים "מתיישבים" על המצע בו נעשה שימוש ומנקים את המים גם בלא נוכחותם של הצמחים…

טיפול משולב:

מסנן ביולוגי יכול להתבסס על אוכלוסיית אורגניזמים בין אם היא ממוקמת על שורשי הצמחיה השתולה במצע החצץ והטוף ובין אם היא ממוקמת ישירות על החצץ/טוף הקיים במסנן. האורגניזמים מפרקים את הסבון והשומנים, צורכים את המינרלים והתרכובות הנמצאים במים ובכך מטהרים אותם.